ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Επίσκεψη στο Άγιον Όρος επιτρέπεται, σύμφωνα με το τυπικό της μοναστικής πολιτείας, το λεγόμενο ¨ΑΒΑΤΟ¨, μόνο στους άντρες.

Για να επισκεφθεί κάποιος το Άγιον Όρος, πρέπει έγκαιρα να προγραμματίσει την ακριβή ημέρα εισόδου του σ’ αυτό. Εν συνεχεία πρέπει να επικοινωνήσει με το γραφείο προσκυνητών αγίου όρους της Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο: 2310-252575 και fax: 2310-222424. Διεύθυνση γραφείου: Εγνατίας 109 τ.κ.: 54635 Θεσ/νικη . Στοιχεία που ζητούνται από το αρμόδιο γραφείο είναι τα εξής: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, έτος γεννήσεως, αριθμός ταυτότητας, ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα αρχή,

Στοιχεία Διαμονητηρίου :
Πάνω στο διαμονητήριο αναγράφονται τα στοιχεία του επισκέπτη, ο κωδικός του αριθμός, η ημερομηνία και οι ημέρες παραμονής. Συνήθως ορίζονται 4 ημέρες αλλά σε περίπτωση που ο επισκέπτης θελήσει να μείνει περισσότερες μπορεί να ζητήσει παράταση από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές. Με το διαμονητήριο αυτό ο επισκέπτης έχει δικαίωμα να διαμείνει μία ημέρα σε κάθε μονή. Εάν επιθυμεί να διαμείνει περισσότερες της μίας ημέρας, θα πρέπει να προμηθευτεί ειδικό διαμονητήριο το οποίο εκδίδεται σε συνεννόηση με την μονή.


Τηλέφωνο γραφείου Διαμονητηρίων στην Ουρανούπολη: 23770-71422

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (τηλ. 23770-41488)